HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2012.10.29. 08:04 Krap

Lemezkritika (14.), jókor találkoztunk

AnnekeCsik.jpg

     Aki rendszeresen olvassa a blogot, tudhatja, hogy alt mániás vagyok - már, amennyire érdekel az ének a zenében. Ma vizsgált szólólemezünk hősnőjének hangja (a) szoprán(hoz áll közelebb), mégis tetszik (a hangja (is :)). Lehet, hogy a különböző TV-s énekeskereső műsorok (azokra mi szükség van?) hatása, hogy mostanában a szokottnál nyitottabb vagyok a tiszta, szép hangokra. Máskor lehet, hogy átsuhannék ezen a lemezen, esetleg a háttérben szólna egyszer és leközépszerűzném, most, ezekben a borongós napokban azonban olyan passzban vagyok, hogy felüdített, felfigyeltem rá.
     Nagy elemzésbe nem mennék bele, ugyanis nem igényli a zene. 45 perc tartalmas, de könnyen emészthető, elsőre befogadható soft-rock muzsikát kap a hallgató, egy remek, azonnal megszerethető hangszínnel, hanggal megáldott énekesnővel, énekesnőtől.
Erénye, hogy nincs hátránya, azaz a 12 dal között nincs unalmas, töltelék, és hogy kellően változatos. A rockosabb részek, összetevők nem dörrennek ugyan, de lendületesek és jól illenek a poposabb témákhoz (is).
A lírai (zongora, (mű) vonósok, ahogyan kell) Circles-ben tündökül legtisztábban az ének - ha ezt valaki így el tudja énekelni, tuti a továbbjutás az említett tehetségkutatókon. :)
Vicc nélkül: csodálatos.
      Ilyen névvel persze, hogy nem lehet befutni, de a hölgy a The Gathering frontembere volt, ami sokat javít a szólóban próbálkozásának esélyein.
A Garbage mellett/után talán ez az egyetlen olyan album az eddig itt bemutatottak közül, melyet mindenkinek nyugodtan merek ajánlani, mert - talán néhány elvakult black metalos kivételével - bárki találhat benne SZÉPET, jót.
Igényes, karakteres, (egyéni?) pop/rock zene. Bár ilyenekkel lennének tele a (magyar) rádiók!
Nem, ezt a lemezt még felületesen hallgatva sem középszerűzném, átlagosoznám le.
Gyanús, hogy veri az említett idei Garbage-t, amit annyira vártam.

Anneke Van Giersbergen - Everything Is Changing

Anneke.jpg

 


Egy rendhagyó felvétel az isteni csodáról, adományról:
https://www.youtube.com/watch?v=-re4dOZJKAY

Az ízlésemhez legközelebb álló:
https://www.youtube.com/watch?v=1wq6pbsYk3s








7,6/10 pont

1 komment

Címkék: rock Lemezismertető Anneke Van Giersbergen


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr754873268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tizenkéthúr 2012.11.01. 11:39:14

A rendhagyó felvétel egész kellemes muzsika, köszi!
:)
süti beállítások módosítása