HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2013.01.25. 08:09 Krap

Ha minden jól megy/ment...

... éppen ilyesmi látvány tárul most elém:

Les2-375.jpgLes2-405.jpgLes2-391.jpg

2 komment


2013.01.24. 08:02 Krap

Év végi sportműsorok

Jó évről évre újra megnézni a Manchester United- munich BL döntő utolsó 10 percét. :)
Maga a meccs rendkívül gagyi volt - korai német vezetés, majd az egyik nem akart, a másik nem tudott focizni -, de idén megnéztem az egészet, mert régen láttam. A vége persze mindenért kárpótol. Ahogy lothar légszomjjal támolyog le a cseréjekor a nulla iramú meccsen, ott kezdődik a móka, kacagás.
Meglepett, Giggs milyen gyakran használta a jobb lábát akkoriban.
Az idei BL döntő ismétlése is jól esett. Szerintem az még nagyobb szívás volt a bajoroknak, mint a fenti. Vezettek, 11-est hagytak ki a hosszabbításban, mindezt hazai pályán... És ezt is egy angol (angliai) csapat ellen.
Egy évig jól elleszek "német foci" nélkül. Akkor pedig újra ismétlik amint a United két perc alatt lerendezi a kirakat csapatukat.

 UnitedBayern1999.jpg

1 komment


2013.01.23. 08:03 Krap

Írtam itt tavaly (is) a Sex Pistolsról. 30-35 év elmúltával is állnak a dalaik. Még az sem ront a rajtuk, a zenekar image-én, hitelességén, hogy már egészen jól zenélnek (aki még él közülük, RIP Sid) és hogy olykor csinálnak egy turnét ("Hogy miért? Kizárólag a pénzért." :) és már bivalyul szólnak. Bölcsek voltak, hogy a feloszlás után már nem írtak egyetlen dalt sem.
Az aranyköpések pedig változatlanul jönnek - "Nem is vagyunk annyira rosszak, nemde?", "Szerencsés p@cs vagyok, mert ez a világ legjobb bandája" stb.
Mégsem mertem őket (még) élőben megnézni. Mert nálam ők a 70-es évek legendái.

2 komment


2013.01.22. 08:01 Krap

Még nyáron...

... kaptam képeket egy ismerőstől, aki Münchenben járt. Jó (volt) az ismert várost más szemén/képein keresztül is látni.

MunchenZ2989.jpgMunchenZ2990.jpgMunchenZ3055.jpg

Szólj hozzá!


2013.01.21. 08:04 Krap

Metallica albumok 1., a hőskor (1.)

Írtam, hogy a róluk szóló könyv kapcsán ismét meghallgatom a lemezeiket. Több bejegyzésben be is mutatom ezeket, szépen, időrendben.

Metallica1Kill.jpgKill 'Em All (1983.): lendületes, fiatalos, ötletes, jó a basszus. Ahhoz képest (is), hogy a stílus nagyon korai lemeze, egészen muzikális. Mai füllel is simán vállalható.
A szólók is tetszenek, de lehet, hogy csak azért, mert erősen Dave Mustaine stílusában fogantak.
Akkori kedvencem: Motorbreath. Mostani kedvenc: Anesthesia, Motorbreath és az újrakiadáson a Blitzkrieg feldogozás dal - utóbbi a szóló utáni beindulás miatt (bár a nyitó riff is király). A 2:20 és 3:20 közötti rész 100%-ban az én világom. Mindegyik hangszer ötletesen játszik, az összkép pedig olyan húzós, amilyen csak lehetett akkoriban.
6,4/10 pont

Metallica2Ride.jpgRide the Lightning (1984.): az általam - méltatlanul - legalulértékeltebb lemezük. Pusztán azért, mert később hallottam, mint a Mastert, amelyet nehéz verni, így a a Ride nálam elsikkadt. Max. 5-ször hallottam eddig.
Pedig "újságírói" ""karrieremet"" is ennek a lemeznek köszönhetem.
Mai füllel hallgatva is kemény, mégis kellően muzikális. Bár a(z azóta meg)szokott dalstruktúrát nem rúgják fel, a sok, főleg ritmusgitáron játszott ötlet kiszámíthatatlanná teszi.
Tipikus thrash metal album, a nyitott, műfajt tágító fajtából.
Akkori kedvenceim: Ride The Lightning, For Whom The Bell Tolls, Trapped Under Ice. Mostani kedvencek: Ride..., For Whom... és a Fade To Black, amely előrevetíti a zenekar '90-es évekbeli elcountrysodását, mégis remek. Régen nyálas disconak tartottam. :)
A nyolc dal közül talán egyedül az Escape nem telitalálat, de a refrénje és a zárása azt is elviszi.
Lars kezd kikupálódni, egészen jó dolgokat üt, a Creeping Death gitárszólója pedig kiemelkedő.
Alapmű.
Óriási a fejlődés az első lemezhez képest, de volt még egy lépcső a csúcsig.
8/10 pont, vagy még több.

Szólj hozzá!

Címkék: lemezismertető Metallica


süti beállítások módosítása