HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2014.05.23. 08:08 Krap

Kína (5.)

Nem a saját képeim, nem én jártam ott - ha valaki csak most kapcsolódna be.

IMG_2674.JPG

IMG_2671.JPG

IMG_2653.JPG

IMG_2650.JPG

IMG_2660.JPG

Szólj hozzá!


2014.05.22. 08:02 Krap

Semmi(?)

"Mi van, öreg!? Semmi? Öreg, a semmi az nem van, hanem nincs. Hát, hogyha semmi van, akkor nincs semmi; de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi."
                                                                             /Besenyő István/

Szólj hozzá!


2014.05.21. 08:07 Krap

Nihil

Semmi esemény. Aminek történnie kellene, az nem történik. Így én is csak lesek.

SouthP08.jpg

Szólj hozzá!


2014.05.20. 08:08 Krap

Irvine Welsh: Crime

'He goes to speak but can think of nothing to say. He is just a Scottish cop with a mental health problem and an uptight, controlling fiancée who needs his weakness so that she can play Mother Teresa once in a while.'

"Szólni akart, de semmi mondanivaló nem jutott az eszébe. Csak egy skót rendőr mentális problémával és egy feszült, irányító típusú menyasszonnyal, akinek szüksége van az ő gyengeségére, hogy olykor Teréz anyát játszhasson."

IrvineWelshCrime.jpg A Trainspotting szerzője ismét egy skót főhősről ír. Ray Lennox edinburghi nyomozó, aki egy gyerekrablásos, különösen kegyetlen ügy után Floridába repül a menyasszonyával, hogy az esküvőt tervezgessék és pihenjenek.
Így indul a regény.
A drog és alkohol problémával, gyermekkori traumával és családi tragédiával küzdő hősre azonban nem a nyugalom napjai várnak a vakáció alatt sem.
Nem útleírás, hanem - ahogyan címe is mutatja - krimi a műfaj.
Nem falom a könyveket, keveset olvasok (nyáron), ha nem lett volna ismerős a szerző és potom áron a boltban, ezt is kihagytam volna.
A történet nem kötött le túlzottan, de nyelvet gyakorolni tökéletes volt.
Ha élnék-halnék a könyvekért, tuti a jobbak közé sorolnám. Így viszont "csak" átlagos. Viszont: soha rosszabbat.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv


2014.05.19. 08:02 Krap

Irvine Welsh: Crime

- It never fails to amaze me how lassies never get the offside rule. It's so straightforward; the principal attacking player has to be at least level with the last defender when the ball is played through, otherwise you're offside. However, if the most forward attacker is deemed by the official not to be interfering with play, as in the case of, say ...
- Whoah! My brain's kinda crumbling!

- Folyton ledöbbenek rajta, hogy a nők mennyire nem képesek megérteni a les szabályt. Annyira tiszta: a legelöl lévő támadó nem lehet a legutolsó védő előtt, amikor a labda elindul felé, különben les. Bár, ha a játékvezető úgy ítéli meg, hogy a legelső támadó nem avatkozik a játékba vagy nem zavarja azt, abban az esetben mondjuk, hogy...
- Hú! Szétmegy a fejem!

They pass a pickup truck with a yellow ribbon and a 'Honk If You Support Our Troops' sticker.
- Ain'tcha gonna honk? Tianna asks, as sunlight showers like sulphur grains across her face.
- No. What business have American and British troops got being in Iraq? I haven't seen any Iraqi troops in our countries, dropping bombs on us, he says.
Tianna contemplates this for a few seconds. Then she looks evenly at Lennox and says, - I guess it's jus plain wrong to interfere with somebody smaller than you, jus cause you're bigger and stronger than them ... and can try and trick em with words.

Leelőztek egy sárga szalagos, "Dudálj, ha támogatod a seregeinket" matricájú pickupot.
- Nem dudálsz? - kérdezte Tianna napfényben fürdő arccal.
- Nem. Mi dolguk az amerikai és a brit katonáknak Irakban? Soha, egyetlen iraki harcost sem láttam egyik országban sem, hogy bombákat dobálnának ránk - mondta.
Tianna fontolóra vette pár másodpercre a szavait, aztán Lennoxra nézett és így szólt:
- Asszem, nem helyes valaki nálad kisebbet bántani, csak azé', mer nagyobb és erősebb vagy nála ... és megpróbálni szavakkal cselezni.

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása