HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2014.02.28. 08:04 Krap

Moyes? (Mo-)NO!

A sok-sok hazai égés után Moyes a Bajnokok Ligájában is történelmet írt: 10 meccset követően sikerült megveretnie a Manchester United-ot egy görög csapattal. Szánalmas, alibiző játék, egyetlen gólhelyzet (a sors humora, hogy ha azt belövik, 80% esély a továbbjutásra), mindössze 1-2 olyan teljesítmény, amelynek helye van a csapatban. És mindezt a szerintem (is) legerősebb kezdő 11 művelte le.
 Lehet védeni a "manager"t, meg türelemről beszélni, de gyakorlatilag ugyanez a csapat az előző szezonban bajnok volt, és a Real Madrid ellen is csak egy "szokásos, kedves, jogos" kiállítás miatt esett ki a BL-ből. Most pedig hatodik a bajnokságban, úgy, hogy egyetlen rangadót bírt eddig megnyerni, 15 pontnyira az elsőtől és éppen most érte utol azt az Evertont, ahonnan Moyes érkezett.
Én türelmes ember vagyok, de kb. egy hónapja mondtam volna fel neki. És ha megy, vihetné magával Fabiot, Hernandezt, Matat (!!!), Kagawat. Akkor hátha a többiek is elgondolkodnának, hogy talán nem csak a pénz miatt lettek focisták annak idején.
És egy szóval sem mondom, hogy egy pennyt is sajnálnék Rooney napi (!!!) 16 millió forint feletti fizetéséből!

Che-MU.jpg

Szólj hozzá!


2014.02.27. 08:05 Krap

Nick Hornby: Juliet, Naked

HornbyJuliet.JPG     Ez már sokkal inkább egy vérbeli Hornby regény, mint a Slam volt. Terjedelmesebb, választékosabb is, és a témája, cselekménye is olyan, amiben a szerző erős.
Hornby olyan dolgokról tud nagyon jól írni, melyekhez szenvedély kell: zene, futball, párkapcsolatok.
A címbeli Juliet egy lemez címe, kár tehát erotikára gondolni a borítót látván. Ennek megfeleően a "A Meztelen Juliet" magyar cím tökéletes fordítás.
      Egy amerikai zenész egy turnéja közepén szó nélkül és szó szerint kisétál a zene világából, és elvonul a kíváncsi tekintetek elől. Senki nem tud róla semmit 22 évig, egy maroknyi rajongó azonban napjainkig életben tartja a nevét, beszél róla az interneten, felkeresi azokat a helyeket, ahol hősük megfordult, ahol érdekes vagy érdektelen dolgok történtek vele, amelyek szerepet játszottak életében.
A brit Duncan a legfanatikusabb rajongó. Minden dalszöveget kielemzett, az összes koncertfelvétel a birtokában van. Barátnőjével bejárja amerikát a zenész "zarándoklat" útvonalán.
Így kezdődik a regény, ezt követően jönnek az apróbb-nagyobb, tipikusan hornbys fordulatok.
     A könyv humora a cselekmény alakulásában, néhány fanyar mondatban és magában Hornby stílusában van jelen - tipikusan brit tehát, inkább érteni "kell", mintsem hahotázni rajta.
2009-ben adták ki először. SOKKAL jobb a Slam-nél, és talán a legjobb művei közé is odatehető. Az angolja a szokásos (a Slam egyszerűsége a múlté). Középfokkal simán érthető. Egyéni, választékos, de nem mesterkélt vagy erőltetett.
Jó könyv. Okoskodás helyett inkább idézek belőle, az többet mond az én szavaimnál.

"In the time before Duncan, it had been easy: she was young, and she liked exactly the same kind of music as the young man asking the question, who, like her, was either on his way to university, or an undergraduate, or recently graduated. So she could say that she listened to the Smiths and Dylan and Joni Mitchell, and the young man would nod and add The Fall to her list. Telling a boy in your tutor group that you liked Joni Mitchell was really another way of saying, 'If the worst comes to the worst and you knock me up, it'll be OK.' But now, apparently, she was expected to tell people who were not just like her, people who might not have an arts degree (and she knew she was being presumptive, but she had decided that Barnesy was not an English graduate), and she knew that she could not make herself understood. How could she, when she wasn't able to use some of the cornerstones of her vocabulary - words like Atwood and Austen and Ayckbourn. And that was just the As."

"Mielőtt Duncannel összejött, könnyű volt: fiatal volt, és pontosan ugyanazt a fajta zenéket szerette, amelyeket a kérdést feltevő fiatalember, aki, hozzá hasonlóan, vagy éppen készült az egyetemre, vagy egyetemista volt, vagy éppen végzett az egyetemen. Mondhatta hát, hogy Smiths-t és Dylant és Joni Mitchellt hallgat, és a fiatalember bólintott és hozzácsapta a The Fall-t a listájához. Azt mondani a tankörtársadnak, hogy kedveled Joni Mitchellt, olyan volt, mintha azt mondtad volna "Ha minden a lehető legrosszabban alakul és teherbe ejtesz, nem lesz gond". De most szemmel láthatólag olyan emberekhez kellet beszélnie, akik nem hasonlítottak hozzá, olyanokhoz, akiknek nem volt művészeti diplomájuk (és tudta, hogy ez csak feltevés, de meg volt győződve róla, hogy Barnesy-nak nincs irodalmár végzettsége), és tudta, hogy nem tudja magát megérttetni. Hogyan is tudná, anélkül, hogy szókincsének sarokköveit használhatá - szavakat, mint Atwood, Austen vagy Ayckbourn. És ezek csak az A betűsök voltak."

Szólj hozzá!

Címkék: könyv Hornby


2014.02.26. 08:02 Krap

"csak", regisztrált (!!!)

"Már csak 8841 regisztrált munkanélküli van Miskolcon..."
                              /a polgármester elégedett a munkájával/

Szólj hozzá!


2014.02.25. 08:07 Krap

Sör 10., Kelt

Könnyű. mégsem súlytalan. Finom. Nem kimondottan keserű, de nem is túl édeskés.
Nem kiemelkedő, de bőven a "jó" kategóriában van.
Szeretem a szlovák söröket. A sok-sok márka között még nem találkoztam gyengével. A "kis" nevek (Gemer, Saris, stb.) is finomak. Főleg csapolva, egy hangulatos, szocreál (falusi) kocsmában.
Kelt van csatos üveges verzióban is, de most az 1,5 literes műanyag palackos kiszerelést (1 Euro akciósan!) termeltem be.
Szlovák.
Alk. 4,2%
7/10 pont

Kelt4.JPG

Kelt5.JPG

Kelt6.JPG

Kelt7.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: Sör Kelt


2014.02.24. 08:01 Krap

Áááááááá!!!

 

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása