HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2017.09.15. 08:05 Krap

14. CineFest Nemzetközi Filmfesztivál, 2017. (2.)

A Good Time (Jólét) (2017.) a versenyprogram része volt. A történet egy testvérpárról, egyetlen balul sikerült napjukról szól. Az egyébként agyas főszereplő minden ötlete balul sül el, helyzete egyre nehezebb lesz. Blöff/A ravasz, az agy...-féle koreográfia. Itt azonban nincs humor, egymásba szőtt szálak a történetben, csak a kétségbeesett menekülés, kármentési törekvések.
Jó kis mozi, egyedül régi ellenségem, a kézi kamerahasználat, illetve az ezzel együtt alkalmazott sok közeli rontott az élvezhetőségen.

7/10

cinefest2017goodtime.jpg


The Sense Of An Ending (Felfelé folyik, hátrafelé lejt) (2017.)

Ismét egy remek példa arra, miért nem kell (szerintem nem is szabad) az eredetitől merőben eltérő magyar címet adni egy alkotásnak. Borzalmas.
Brit film, Londonban játszódik. Nem kifejezetten a királynő angoljával, de jellegzetes íz nélkül beszélnek benne a szereplők. Sajnos rávilágított arra, hogy sehol nem vagyok szövegértésben.(50% alatt. :( )
Tony egy elvált nyugdíjas, békésen éli mindennapjait, egy kis fényképezőgépboltot visz. Mechanikus karórát hord, abban is alszik, leveleket ír, nincs Facebookon, nem közvetlenkedik a postással. Egy nap levelet, benne értesítést kap, hogy egykori szerelmének anyja rá hagyott egy naplót. Később kiderült, hogy nem is a sajátját. Az említett ex azonban nem hajlandó odaadni az örökösnek a naplót.
Kb. ennyi a történet. A film attól erős, hogy a régmúlt felidézett képsorain keresztül fokozatosan kirajzolódik Anthony (és a másik néhány szereplő) múltja, érdekes és szövevényes viszonyrendszerük. A múlt pedig sok dologra hat a jelenben is. Szokásokra, életvitelre, de leginkább az érzésekre.
Lassú ritmusú, kellemes film. Tetszett.
Ma reggel Yorkshire teát ittam. Tejjel. Ahogy D. mondta: "Putoltam a kettölt on." :))

7/10 pont

A főszereplő első nagy szerelme Veronika. Nem volt nehéz azonosulnom Tony szerepével. Sokadszor írom, hogy a sorsnak van humora: a film után a mozitól 300 méterre az én ezer éve nem látott első szerelmem futott szembe velem a villamoshoz, ráadásul vörösen, mint a filmbeli főhősnő. Biccentettem neki mindenféle érzelem vagy gondolat nélkül.
Mert nem ő az én Vr-m.

cinefest2017thesense.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: CineFest


2017.09.14. 11:29 Krap

Sok

"Floridában körül-belül ötvenezer magyar él." /Hír a hurrikán kapcsán/

Egerben pedig kb. 55 ezer.

Elgondolkodtató.

Szólj hozzá!


2017.09.13. 08:09 Krap

14. CineFest Nemzetközi Filmfesztivál, 2017. (1.)

Gyakorlatilag 24 óra alatt több filmet néztem meg a fesztiválon, mint tavaly egy hét alatt. Az említett borzalom meccs után beugrottam programfüzetért és egyből ott is ragadtam a

The Square (A négyzet) (2017.) vetítésére.
Svéd. Ezt vettem felhívásnak a beülésre. Stockholmban játszódik, de sajnos nem mutat sokat a városból. És maga a film is... Az tény, hogy felvet (társadalmi, morális, általános) kérdéseket, beindít gondolatokat, az is,hogy humor is van benne, de rám a nehezen értelmezhető részek (az estély) és a befejezetlenség hatott leginkább.

5/10 pont

cinefest2017square.jpg

Másnap következett a Placebo: Alt.Russia (Placebo: Az orosz turné) (2016.)
Kezdem azzal, hogy a magyar cím nem szerencsés, mert tény, hogy a 67 perces film a zenekar 10 állomásos turnéját követi végig Szibériától (!!) gyakorlatilag az egész országon át Moszkváig és Szentpétervárig, mégsem a zenekarról, pláne nem a zenéről szól. Az országban élő egyéni, újító művészek közül mutat be néhányat, főleg a basszusgitáros készítette riportokon keresztül. Ott vannak a koncertek, de csak mintegy keretet, vázat adva az utazáshoz, a helyszínekhez. Az mekkora ötlet, hogy két VIP vagont hozzákapcsoltak a Transzibéria vasúthoz és azon tettek meg ezer kilométereket!! Az viszont kicsit visszás volt, amikor Mercedes konvojjal előzgették a tehergépkocsikat, a bérelt luxuskocsikból mutogatták a Lada Nivakat.
"Érdekes módon" a szereplők mindegyike szabadnak és függetlennek vallotta magát.
A srác, aki hol szögesdrótba tekerte magát, hol odaszögezte a heréit (!) a Vörös Térhez és a népi hangszeren torokéneklés közben játszó férfi kifejezetten elgondolkodtatott, de az egész film jó volt, összességében tetszett.
Agyaltam, hogy mit csináljak a következő vetítésig hátralévő egy órában, de már a Placebo film előtt kiderült, hogy utána van lehetőség kérdezni a rendezőtől, így problémám megoldódott, maradtam. Ez is egy remek program volt, sok érdekes háttér információval.

7/10pont

cinefest2017placebo.jpg

Charlie Tergett-Adams

Szólj hozzá!

Címkék: CineFest


2017.09.12. 14:25 Krap

Simán

Mert én értek a focihoz!!

tippmix2017.jpg

Szólj hozzá!


2017.09.12. 08:03 Krap

"Ide se' jövök egy darabig!"

     Ott tart a történet, hogy a meccsre menésben az utazás a legjobb, amikor régen elővett vagy (és) nagy kedvenc CD-ket hallgatok útközben.
A Debrecen megverése óta hétszer adta elő a csapat ugyanazt a "játékot". Nem csinálnak semmit, alibiznek, majd a menetrend szerint megkapott első gól után elkezdenek játszani, így vagy döntetlenre mentik a meccset, vagy nem. A meccs végén azért általában - biztos, ami biztos - még kapnak egyet. Legutóbb az NB I. egyik leggyengébb, legfogalmatlanabb (copyright: Lemmy :) csapata ellen (Diósgyőr) ennek a fordítottját mutatták be. Vezettek, majd megijedtek a nagy semmitől és megverették magukat. Szombaton úgy voltam vele, hogy bizonyíthatnak, de ismét egy nagy nullát alkottak. Mivel legközelebb a lilákokkal játszunk otthon, nem esik majd nehezemre megtartani a fogadalmamat, miszerint, amíg (a fél éve (!!!) látványosan alibiző Strestik játszhat) nincs akarat, addig nem megyek meccsre.
Pedig milyen jól indult a szezon...
     Szóval szombaton bevágtam magam feketébe (éreztem, hogy "remek" meccs lesz), és odafelé a 2005-ös Paradise Lost című Paradise Lost album szólt a kocsiban. TÖKÉLETES, muzsika. Csodaszép, szomorkás, nyugodt, de súlyos. Önmagukhoz képest kifejezetten lendületes. Valóban - jó címválasztás - benne van minden a zenekartól, ami jót csak kipróbáltak addig. Másnap egész nap ezt hallgattam.  
Jól választottam a hazaútra is, ugyanis a The Killers abszolút 10 pontos slágergyűjteménye, a Sam's Town kellett ahhoz, hogy kedvem legyen mosolyogni, énekelni.

Ha Cseri nem lenne a csapatban a lelkes, ötletes, gyors játékával, azt mondanám, reménytelen a helyzet.

Nem leszek ott, de azért Hajrá, Mezőkövesd!

Szólj hozzá!


2017.09.11. 11:02 Krap

"So beautiful"

"In this autumn rain
 We're blessed with autumn skies, autumn skies"

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása