HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2019.08.23. 08:02 Krap

Poénos...

... a meccsek UTÁN (is) olvasni az edzők meccs előtti semmitmondó nyilatkozatait:

"A tavalyi évhez képest fejlődünk kell abban, hogy az idegenbeli meccseken jó eredményeket tudjunk elérni."
"Koncentrálnunk kell, figyelnünk kell a védekezésre, mert a tavalyi évadban a legtöbb gólt mi kaptuk, és a cél az, hogy az idei évadban ezek számát csökkentsük."
                           /Fernando Fernández, a DVTK edzője a Fehérvár elleni meccs előtt/

Fehérvár - DVTK 5-1

1 komment


2019.08.22. 08:02 Krap

Stephen King: Elevation (2018.)

stephenking-elevation.jpg     Nem sznobságból használom az eredeti címet, vagy azért, mert angolul olvastam, hanem, mert tudtommal még nem jelent meg magyarul.
      Stephen King, persze, de ez csak annyiban érződik, hogy gördülékeny, jól megírt. Nincs benne semmi horror. Természetfeletti, vagyis inkább megmagyarázhatatlan van - az alapötlet. Bár ne lenne! Sokadik olyan könyve Kingnek, amely egy abszurd, hihetetlen alapötletre épül. És amíg például a 11/22/63 annyira jó volt, hogy csak "hátul" piszkálta az agyamat olvasásakor, hogy "jó, jó, de az egész egy hülyeségből indul ki", ez a (kis)regény viszont semmi pluszt nem tesz hozzá az alapötlethez, csak végigviszi azt. Van egy mellékszál (az éttermet vivő házaspár), de arról is elmondható az iménti. Emberi, megható, előítéletektől mentes (felemelő, hogy a címét is belekeverjem) - ilyen szeretne lenni ez az írás, ilyen üzenetet szeretne hordozni, de számomra inkább üres és már-már unalmas volt. Kiszámítható, az tény. Egy jó kis nyelvgyakorlás, nem sokkal több. Ettől még Stephen King, úgyhogy a nívó adott, csak a sztoriban nincs semmi különleges.
      Terjedelme alapján nem nevezném regénynek. Két-három délután alatt olvastam el kényelmesen, de olvastam olyanról, aki két óra alatt végzett vele. Anyanyelven akár reális is lehet.
Arra jó volt, hogy a 2000-es évekből kimaradt King könyvek közül kedvet csinált A búra alatt elolvasásához. Amely - hoppá - egy megmagyarázhatatlan alaphelyzetre épül.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv Stephen King


2019.08.21. 08:07 Krap

Változik a világ

Ma már nehezen elképzelhető, de az "Akusztik"-ban játszották, és lement az MR2-n cenzúra nélkül annak idején.

Szerencsére soha nem voltam ilyen hangulatban.

Szólj hozzá!


2019.08.19. 08:59 Krap

Liszdexia

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása