HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2020.08.14. 08:06 Krap

Talentum

Mastodon: Toe to Toes

Szólj hozzá!


2020.08.13. 08:09 Krap

Órák, Virginia Woolf

Sokadszor láttam a filmet (Órák, The hours) a napokban. Mások magánéletébe (magánhalálába?) való belemászásnak tartom, de az írónő búcsúlevele...

Dearest, I feel certain that I am going mad again. I feel we can't go through another of those terrible times. And I shan't recover this time. I begin to hear voices, and I can't concentrate. So I am doing what seems the best thing to do. You have given me the greatest possible happiness. You have been in every way all that anyone could be. I don't think two people could have been happier till this terrible disease came. I can't fight it any longer. I know that I am spoiling your life, that without me you could work. And you will I know. You see I can't even write this properly. I can't read. What I want to say is I owe all the happiness of my life to you. You have been entirely patient with me and incredibly good. I want to say that—everybody knows it. If anybody could have saved me it would have been you. Everything has gone from me but the certainty of your goodness. I can't go on spoiling your life any longer. I don't think two people could have been happier than we have been. V

Drágám!

Biztosan érzem, hogy újra kezdek megőrülni. Érzem, hogy nem tudnánk végigcsinálni egy újabb olyan szörnyű időszakot, és hogy ezúttal nem épülök fel belőle. Kezdek hangokat hallani, és nem tudok koncentrálni. Így azt teszem, ami a legjobb megoldásnak tűnik. Te a lehető legnagyobb boldogságot adtad nekem. Mindent megtettél, ami csak lehetséges. Nem hiszem, hogy két ember boldogabb lehetett volna, míg ez a rémes kór meg nem jelent. Nem tudok tovább küzdeni ellene. Tudom, hogy tönkreteszem az életedet, hogy nélkülem tudnál dolgozni. És fogsz, tudom. Látod, még rendesen le sem tudom írni.  Nem tudok olvasni. Azt szeretném elmondani, hogy életem minden boldogságát neked köszönhetem. Végtelenül türelmes voltál velem és hihetetlenül jó. Ezt el akartam mondani - mindenki tudja. Ha bárki megmenthetett volna, az te lettél volna. Minden elveszett számomra, kivéve a bizonyosság a jóságodban. Nem akarom tovább rombolni az életedet. Nem hiszem, hogy két ember boldogabb lehetett volna annál, mint mi voltunk. V.

Szólj hozzá!


2020.08.12. 08:04 Krap

Bécs (4.)

becs16.jpg

becs17.jpg

becs18.jpg

becs19.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Bécs


2020.08.11. 08:01 Krap

Maiden borítók 8. - the dark and the light

Az ötödik legjobb Maiden borító nálam a Fear Of The Dark-é (1992.). Ez az első borító, amit nem Derek Riggs festett a zenekarnak, de ez egyáltalán nem látszik rajta. 100%-ban méltó a klasszikus elődökhöz. Tökéletesen kifejez egy hangulatot, helyzetet, illik a dalhoz, a lemez címéhez, a kivitelezése pedig parádés. Jók a színek, a ködbe vesző alsó rész, az egybefolyó jobb és az átalakult bal láb. Nem négyzet, hanem "kazetta" alakú, összességében lehetne tehát nagyobb, de így is hibátlan. Melvyn Grant alkotása.

maidenfearofbig.jpg

maidenfearofhed.jpg

maidenfearfelirat.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: Iron Maiden


2020.08.10. 08:07 Krap

Lemezkritika (60.) – könnyű, de tartalmas hallgatnivaló

Nu, ez is eljött, egy jazz albumról írok. Nem kell azonban megijedni – sem az írásomtól, sem a zenétől –, semmi elrettentő, kottagyilkos, agyhalott nem hallható a 45 percben, de más kategóriába még nehezebb lenne elhelyezni. „Csendes”, nyugodt, szellős muzsika ez, ahol nem a virtuozitáson, hanem a dalokon, az ének dallamokon van a hangsúly. Éppen nem bár-zene, de a hangulata hasonló, gyakran andalító. Zongora (naná), nagybőgő, és dalonként változó, többféle kiegészítő hangszer. Itt-ott kis blues-os, gospeles beütés is vegyül a történetbe.
Egyáltalán nem pörgős, de nem is unalmas (mint pl. Lana Del Rey újabban). A hangja – inkább a hangszíne – kissé (csak nagyon kissé, nagyon halványan) Katie Melua-éra és Adele-ére is hasonlít, a zenei stílusa (és talán a hangja sem) viszont nem annyira karakteres, azonnal felismerhető, mint Suzanne Vega-é, vagy a két említett hölgyé. Viszont hozzájuk hasonlóan kellemes hallgatni, és hozzájuk mérhető lemezeladásokat is produkál(t).
Az összkép homogén, egy egyéni stílusú, kellemes és jó hangú szerző hetedik szólóalbuma ez. Kikapcsol, lelazít, kellemes perceket szerez. És még mindig csak 41 éves…
Csak ajánlani tudom, hiszen az életmű erősebb, hallgatóbarátabb feléből való, ez elsőre is nyilvánvaló.
Valamennyi dalt Norah Jones szerezte (négyet mással közösen), de ez, ugye csak Koncz Zsuzsa rajongóknak érdekesség. -;-)

Norah Jones: Pick Me Up Off The Floor (2020.)

norahjones-pick_meup2020.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 




7/10 pont

Szólj hozzá!

Címkék: lemezismertető


süti beállítások módosítása