HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2021.10.27. 10:43 Krap

Cured

Elolvastam Lol könyvét. Nagyon tetszett. Közben újrahallgattam a zenekar korai albumait. Azok is tetszettek még ennyi év után is (bár a The Top már nekem is túl zizzent). Ezt az előadást fülelve pedig arra jutottam, hogy ha csak egy szimpla rock bandaként tekintek rájuk, akkor is figyelemre méltóak. Persze a The Cure ennél sokkal, de sokkal több. "Úgy szakmailag, mint emberileg." :)

/The Cure: End Of The World - live/

Szólj hozzá!


2021.10.26. 12:30 Krap

Ősz

osz20211025.jpg

Nem én fotóztam, Pisti egyik barátja készítette.

Szólj hozzá!

Címkék: Bükk


2021.10.25. 14:31 Krap

Fizetnek? Kinek?

Adva van egy Frank Sinatra (által elénekelt, 1967.) dal, amelyet Joey Ramone feldolgozott (2002-ben jelent meg, a halála után - ez is megérne egy bejegyzést, az pedig pláne, hogy a második szólóalbuma tíz évvel a halála után jelent meg), de úgy hogy egy bölény nagy Sex Pistols riffel/nyúlással indul. Az eddig felsoroltak - eredeti szerzők, eredeti előadó, Joey - vagy meghaltak, vagy feloszlottak (bár Pistols elvileg még lehet). A dalt viszont egy az egyben és nem kis mennyiségben tolja a Media Markt a reklámjában mostanában. Nagyon érdekelne, hogy ilyenkor kinek és mennyit fizetnek. Az én fülemet a Pistols riff ütötte meg a reklám elején, utána jött Joey hangja és az ismert dallam. Én tuti nem kapok pénzt, úgyhogy a reklám helyett itt az "eredeti". Maga a dal 0:40 körül kezdődik.

/Joey Ramone: What A Wonderful World/

Szólj hozzá!


2021.10.21. 11:42 Krap

David Duchovny: Holy Cow (2015.)

holy-cow-david-duchovny.jpg     Háááát. Érdekes, angolul is csak két délutános, a stílusa miatt könnyed olvasmány. A mű szerint egy tehén diktálta le történetét, kalandjait az X aktákban híressé vált szerzőnek. Vannak ugyan túlzásba vitt "jópofizások", kiszólások az olvasónak, de összességében humoros, jó stílusban megírt olvasmány. A (szó)viccek nagy százaléka működik, és az ember-állat külöbözőség/hasonlóság témaköré is jól használja ki. Úgy is, mint humorforrást és úgy is, mint elgondolkodtató nézőpontot. A felmerült globális problémákon való kérődzés (bocs'!) sem fárasztó, hanem az olvasóra bízza, hogy elmélkedik-e rajtuk, vagy félresöpri a témákat és halad a szereplőkkel sztoriban.
      Ez a szerző első könyve. Olyan, mint a zenéje. "Ahhoz képest" meglepően jó, kellően egyéni, de semmi forradalmi. Olvasok még tőle a jövőben is, ha megélem.

6/10 pont

Szólj hozzá!

Címkék: könyv David Duchovny


2021.10.15. 13:12 Krap

Örökzöld

Sokadik gyermekkoromat élem - gondoltam. Pedig csak az a helyzet, hogy sokadszorra kattantam rá az Asterix képregényekre. Szerencsére van belőlük bőven, és 5-10 évente simán indokolt az újraolvasás.

asterixszabharcz.jpg

 asterixegyiptom.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Asterix


2021.10.13. 12:06 Krap

A jövő biztosított

A tegnapi U21-es meccs góljai. 0:44-től indul egy figyelemre méltó jelenetsor. Lelövöm a poént: gól lesz belőle. De milyen!!? (Úgy látszik, van, akinek nem érdeke, hogy megcsodáljuk a gólt, mert már a második videot törölték a Youtuberól.)

Szólj hozzá!


2021.10.06. 11:45 Krap

Bükk

Viadukttal és Avassal.

bukk202110-1.jpg

bukk202110-2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Bükk


2021.10.05. 10:20 Krap

Entered Life Eternal

Böngésztem kicsit, hogy hol lennék éppen szívesen, és a Dél-Georgia szigetre vetődtem virtuálisan. Van ott egy "település", Grytviken - érdemes rákeresni a fekvése és a hangulata miatt -, ahol meglepetésemre A déli sark foglyainak a főhőse nyugszik.
"Született: ekkor, örök létbe lépett: ekkor."

shackleton.jpg

Szólj hozzá!


2021.10.04. 13:03 Krap

Első "nyugati" út

Egyik kedvenc pólóm. Ma már csak pizsama, de azóta szeretem, hogy megvettem. Nem ma volt.

stockholmtshirt.jpg

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása