HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2022.01.04. 08:04 Krap

Matrix 4.

Mátrix: Feltámadások (2021.)

matrix4-1.jpg

     Lehet, hogy már megszoktam az amerikai angolt, de az sem kizárt, hogy a Matrix készítői olyan színészekkel dolgoztak, akik tudnak angolul beszélni, nem csak gyalázzák a nyelvet. Nem fontos, de azért - a jó zenékkel együtt - hozzátesz az élményhez. Ha már színészek: Keanu Reeves sziporkázik, Carrie-Ann most (bocs'! :) nincs annyira kiemelt szerepben, mint az előzményekben, de jól áll neki a karakter. Az újak hozzák a szintet, még a régi, kedvelt figurákat játszók is jól illeszkednek a szokott (?) világokba, bár tény, hogy vannak pótolhatatlan színészek, akik nem szerepelnek ebben az epizódban. Kellemes meglepetés a történet utolsó harmadában visszatérő két régi mellékszereplő, főleg a fiatalabb. (Nehéz úgy írni, hogy ne lőjek le semmit a filmből.)
     A történet az első három film folytatása, nélkülük érthetetlen. Még azok ismerete mellett is az agytorna kategóriába esik. Az indítás látszólag kidobja az előzményeket a kukába, sok humort, geget (gag-et?), tonnányi visszautalást csempészve a sztoriba - ekkor azt hihetné a néző, hogy az egész Matrix sztori végül is egyszerű, és valószínűleg igazuk van az éppen nézett mozi köpködőinek -, majd jönnek a csavarok, lassan összeáll a teljes kép és - ha ez egyáltalán lehetséges - kiderül, hogy a Matrix története valójában bonyolultabb, mint azt eddig sejtettük.
Rengeteg olvasata lehet nem csak a filmnek, de magának a cselekménynek is. Ehhez persze nem árt, ha nyitottan, befogadóan ül be/le az ember erre a két és fél órára és nem hoz elhamarkodottan döntéseket arról, hogy mit lát éppen. Ilyesmire bőven lesz idő a stáblista után(i záró poént követően).
      Szórakoztató film, van azon a színvonalon, mely igazolja létjogosultságát. Az a tanácsom, hogy kellő távolságtartással közeledjen hozzá a (gyanútlan?) néző, és akkor nem kizárt, hogy úgy jár, mint én. Jól szórakozik, és a játékidő nagy részében berántja magába a sztori. Nem mondom, hogy többször meg fogom nézni vagy hogy feltétlenül piszkálni kellett a legendát, de egy (pár) klasszissal jobb, mint Az ébredő Erő.Igaz, annál szinte minden jobb.

matrix4-2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: film Matrix


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr816802836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása