HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2012.11.28. 13:33 Krap

Segíts dobolnom

Eszméletlenül kreatív, érdekes hagszer a dob. Nekem leginkább az tetszik benne, hogy önmagában nem sokat ér, de egy zenekarban szinte felfoghatatlan tartalmat tud adni a zenének.
A Fear Factory Slave Labour dalában én is 16 lábdobütésre tippelek a kiemelt egyetlen szótag alatt, azaz két kézi ütés között 8-ra.
Az érdekelne (ex-edzőm (ütős kollégája)), hogy számítana-e valamit ekkora sebességnél, ha hetet vagy mondjuk kilencet "ütne" lábbal adott idő alatt? Nyilván (??) megváltozna (?) a dal ütemmutatója, de hallható változás lenne ez, ha közben kézzel ugyanakkor ugyanazt ütné??
Ha már unják is (a mimózák) a témát, ezt a videót azért még ők is nézzék meg, kérem! Egy "amatőr" srác eldobolja a dalt. Lehet számolni a lábmozgást a "God" szótag alatt:


Izzad, lélegzik rendesen :), de elképesztő, amit leművel!
Gyakran megkapta a zenekar, hogy enyire (kíméletlenül) precízen nem lehet (lábbal) dobolni, ezért ők is adtak ki videókat arról, hogyan is veszik fel a dobokat. Ez egy ilyen gyűjtemény. Ez is alátámasztja, amivel kezdtem, hogy zene nélkül a legkirályabb dobolás sem ér fele annyit sem, mint zenével - úgy 2 perc környékén (is) egészen látványos dolgokat tartalmaz:

 https://www.youtube.com/watch?v=zL-Sbpw0j68

Mindhárom megszólított válaszolt a lábdobos kérdésemre (itt, mailben vagy személyesen). Köszönöm Nekik.
A legpoénosabb persze az ex-gitáredzőm volt, aki átküldte a dal teljes dobkottáját ezzel a szöveggel:
"A 27. ütemtől látod, amit (nem) hallasz! :)

Bántana, ha ennyi tudást (mire megtaláltam a 27. ütemet, az sem volt semmi, pedig felé van írva :)! Már csak értenem kellene a (dob) kottához) megtartanék magamnak. Íme:

FFDobkotta.JPG

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr754931592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krap 2012.11.30. 13:16:42

Az egy másodpercre jutó lábdobütések számolgatására remek alkalom kínálkozik élőben is, hiszen dec. 2-án BP-en játszik a zenekar.
Nem elég Dino visszatérése, de az új dobos is olyan faarccal, élettelenül (bár gyilok precízen) játszik, hogy rossz nézni:
www.youtube.com/watch?v=GUx7G50TmOA
Mondjuk, 1:08:34 és 1:09:48 között van mit számolni! :)
süti beállítások módosítása