HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2016.11.11. 08:02 Krap

Sajdik

metrosajdik2.jpg

metrosajdik.jpg

Szólj hozzá!


2016.11.10. 08:03 Krap

Tegyük fel! Vinyl (2.) Az egyes Metro

Metro: Metro

Soha nem gondoltam volna, hogy valaha erről vagy hasonló zenéről (pláne: lemezről) fogok itt írni, de az élet attól is szép, hogy kiszámíthatatlan.
A borító, a citrom(ízű)sárga korong-közép és a tasak, melynek az éle nincs gyárilag kiszélesítve, hogy oda is feliratot lehessen elhelyezni árulkodnak róla, hogy nem a közelmúltban készült.
1969-et írunk. Ez a zenekar ELSŐ, és egyetlen stúdióban felvett nagylemeze. Egy darabka könnyűzenei történelem.
Mondanom sem kell, hogy kaptam, nem pedig én vettem az idők folyamán. A legelső kiadása még mono volt, nekem a sztereo változat van meg.

Az első meglepetést az okozta, hogy álom jól szól. Fúvósok, üstdob, csembaló, vízfolyás, orgona, stb. minden valósághű és minőségi.
A dalok rövidek, de jól hangszereltek és zeneileg sokkal összetettebbek, mint vártam. A szövegekre mindez nem mondható el ("Felmásztam egy jó nagy fára, lejöjjek vagy ne jöjjek" vagy a szomszédtól segítséget kérő Elfogyott a só eléggé sekély mai füllel (is).), de azért még a vállalható kategóriában van a többség.
Az A oldalon a tipikus Zorán dal (nem ő, hanem Dusán és Schöck Ottó írta), a Szobrok a legjobb, a B oldal 5-öse, a Mária volt (Zorán-Dusán) pedig az egész album legkiemelkedőbb dala. Egy tízpontos dal. (Katt a címére a meghallgatáshoz!) Ott van a zenéjében, amiről szól. Óriási érzés van a nyitó (természetesen többször ismételt) ének dallamban.
A két oldal nyitó dala lehet még mindenki számára ismerős az én korosztályomból, az Ülök egy rózsaszínű kádban és a Citromízű banán.  A Hazárdjáték hosszú és jó gitár- és szaxofonszólóval zárja az A oldalt.
A basszusgitár mellett több dalt is éneklő Frenreisz Károlyt fura hallani ilyen közegben, de fiatalság, bolondság.

Utánérzések is vannak a lemezen, de nem bántó számban és szinten, így összességében kellemes meglepetés.
Külön kiemelendő a hátsó borító, melyet Sajdik Ferenc ismert, szeretett stílusú karikaturista cseppet sem egyszerű rajza díszít.

6,5/10 pont

Qualiton, Made In Hungary, 1969.

metrolemez.jpg

metro.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: vinyl lemezismertető Beat LP


2016.11.09. 08:05 Krap

A sorsnak van humora

Kaptam egy eléggé nagy és komoly hanglemezgyűjteményt a napokban. A magyar "beat" hőskorszak sok lemezén kívül (pl. Koncz Zsuzsából, Zoránból nagyon profi leszek a nyárra) "nagy kedvenceim", az itt is "dicsért" Beatles néhány albumát és ABBA korongokat is tartalmaz. Jó kis meló válogatni, tisztogatni őket, de nagyon élvezem.

beatles.jpg

Szólj hozzá!


2016.11.08. 08:09 Krap

Ősz a Bükkben (Fall)

osz-1.jpg

osz-2.jpg

osz-3.jpg

Szólj hozzá!


2016.11.07. 08:01 Krap

"Hogy mi????"

gnosztika.jpg

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása