HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2017.08.11. 08:05 Krap

Pillangóúszás!?? Nooormális??

Sokáig azt hittem, hogy a kosárlabda (hogy a többi, tipikus amerikai "beltenyészetet" ne is említsem) a legkreténebb, mesterséges, hadd ne mondjam, természetellenes :) sportág. Aztán rájöttem, hogy van egy még ostobább, amely gyakorlatilag folyamatosan ott van a szemünk előtt, ezért nem is látjuk, hogy nevetségessé van korcsosítva. Az úszásról beszélek.
Minden sportágnál az a lényeg, hogy gyorsabban, ügyesebben, messzebb, okosabban, esetleg szebben, stb.. Ezzel szemben a négy úszásnemből három másról sem szól, mint a lassításról, a kreativitás megfojtásáról.
Eleve miért csak négy van? Ha nem az számít, hogy ki teljesíti az adott távot a lehető legrövidebb idő alatt, akkor simán lehetne kutyaúszás és hasonló lelemények. Semmivel nem lenne rosszabb pl. a pillangónál. Vagy úszó szlalom verseny.
A gát- és akadályfutást még úgy-ahogy meg lehet magyarázni, de hogy miért van az úszás így széttagolva, azt nem értem (de: több érem, több esemény, több sportoló), abban nem sok értelmet látok.
A papíron nem is létező gyorsúszás (valójában: szabad stílus, azaz úgy ússza le a "gyorsúszó" a távot, ahogyan szeretné) természetesen kivétel, annak van létjogosultsága a versenysportban.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr5312726692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása