HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2019.05.15. 10:07 Krap

Lemezkritika (57.) – a zenélés erről szól

     Na, az ILYEN fazonokat bírom, de nagyon. Állítólag mindössze 4 évvel a lemezt megelőzően kezdett gitározni. Írta a dalokat, vett néhány énekórát, és itt az eredmény. A Metallicara azt írtam legutóbb, hogy meglepett. Ez a muzsika legalább annyira váratlanul ért.
      Könnyed, nagyon hangulatos, szellősen hangszerelt, halvány country beütéssel megáldott, nem kiemelkedő énekhanggal, de remek orgánummal előadott egyszemélyes album. „Egyszemélyes” a szó azon értelmében, hogy a szerző/előadó zenei egyéniségét, gondolatait fejezi ki. Nem mainstream, de könnyen befogadható. Meglehetősen amerikai, de nem irritálóan.
Mindig kétkedve fogadom, ha egy más területen ismert/sikeres ember lemezt ad ki, így nálam hátrányból indult a lemez. Ez a hozzáállásom hamar eltűnt. Az első néhány dal egyből maga mellé állított a kisugárzásával, frissességével. Később sem ül le, így annak ellenére hallgattatja magát, hogy nincsenek nagy refrének vagy hangszeres bravúrok. Van viszont remek - többnyire kissé borongós - hangulata, ami legalább annyit ér. Röviden: egyszerű, de laza, belülről jövő zene.
Bármit kiadhatott volna, nyilván a pénze is megvan rá, hogy bárkivel dolgozhatott, dolgoztathatott volna. Ehhez képest másfél hét alatt felvette, „Berkleen tanult” zenészekkel. Nos, ezek a zenészek (is) tudnak keveset játszani. Éppen annyit, amennyi az adott gondolat, érzés kifejezéséhez kell.
Koncz Zsuzsa rajongóknak egy fontos (NAGYON fontos) tény: ’All songs written by David Duchovny’ – az összes dalt az előadó szerezte.
Pozitívum még, hogy – ellentétben azzal, ahogyan az X-aktákban beszél – érteni, mit énekel.
      Nem világmegváltó, nem forradalmi vagy újszerű muzsika, viszont nálam nagyon bejött. Remek kezdés. Van folytatása is.

David Duchovny: Hell Or Highwater (2015.)

Itt meghallgatható a teljes album:

 7,5/10 pont

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr8814827840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása