HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2020.01.15. 08:03 Krap

Iron Maiden: Somewhere In Time

     Az elmúlt fél évben ismét jobban rákattantam a Maiden lemezeire, heti rendszerességgel hallgatom őket. Erről az1986-os albumról már 11 éve (!) írtam (itt). A hétfő esti hallgatás alkalmával új gondolataim támadtak.
     Az tűnt fel, hogy Maiden léptékkel mérve kifejezetten kevés a gitártéma, főleg a gyors ebben az 51 percben, ennek ellenére (éppen ezért?) az "A" oldal valami hatalmas dob és basszusgitár sziporkát hoz. Fetrengés hallgatni Nicko (és Steve) játékát! A gitárok valahogy' nem dominálnak ezen az albumom, "csak úgy" vannak. A gyorsabb dalokat is inkább csak lekísérik, ami egy heavy metal lemezen nem kimondott előny. A hangzásukkal vannak inkább jelen, mint a lejátszott hangok nagyszerűségével. Utóbbiakról ugyanis nem beszélhetünk.
A dalok összességében jóknak nevezhetők mai füllel, kezdek (ismét?) megbarátkozni ezzel a zenével, de inkább érdekes lemez ez, mint kiemelkedő. (Az első (?) lehalkulással végetérő dal is hallható rajta.)
     A végső ítéletem az, hogy noha annak idején nem igazán tetszett mert túlságosan újító volt, mostanra valahová középtájra helyezném el a Maiden albumok listáján. Olvastam pár listát, amelyen "jósági" sorrendbe próbálják rakni a Maiden albumait. Nem egyszerű feladat. Nem tudom, nekem menne-e a saját ízlésem szerint elkészíteni egy ilyet. Előbb megpróbálok itt a végére érni az albumaik bemutatásának. Az sem lesz könnyű.

somewhereintimelp.jpg

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr1215408254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása