HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2020.04.21. 08:06 Krap

Stephen King: The Outsider (A kívülálló) (2018.)

     Fura a viszonyom ezzel a regénnyel. Összességében azt mondom, hogy nagyon jó, élmény volt olvasni, pedig - így, utólag belegondolva - kissé öszvér egy történet. Adva van a könyv első fele, mely egy bűncselekmény utáni helyzetet ír le. Az ügy a napnál világosabb. A vád és a védelem is tökéletesen biztos a dolgában, megdönthetetlen bizonyítékokkal a kezében. Izgalmas és érdekes, de megoldhatatlannak látszik a rejtély. Aztán - a könyv második felében - King, a rá jellemző, olykor meglehetősen "bekaki" módon megoldja a paradoxont. Itt már egy igazi Stephen King stílusgyakorlat a regény. És talán ez a - nagyon pici - bajom is vele. Hogy egy ekkora életművel, önálló stílussal bíró szerzőnek nagyon nehéz újat, váratlant nyújtania, kibújni a bőréből.
      Remekül van megírva, felépítve, vezetve, párszor a frászt is ráhozza az olvasóra, de nem tudom eldönteni, hogy kiemelkedő-e, vagy "csak" egy nagyon jó sztori a szerző életművében. Önmagához képest nem sok údonságot hoz (erős négyest azért így is kap), ha viszont mindentől függetlenítve, mint önálló alkotást nézem, mondhatom, hogy hibátlan és mesteri.
      Arra ráébresztett, hogy a Mr. Mercedes-Aki kapja,marja-Agykontroll hármasból az utóbbit még nem olvastam. Ideje pótolnom.
Angolul olvastam, csak nagyon kevés helyen kellett a magyar verziót elővennem.
A borítók egészen jók, beszédesek - a magyar talán gyengébb -, így hármat is mutatok belőle.

stephenkind-outsider1-3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: könyv Stephen King


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr7815625716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása