HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2020.11.01. 08:07 Krap

Nick Hornby: State Of The Union (2019.)

hornby-stateof.jpg     Az első benyomás, a mérete és terjedelme egyértelmű csalódás, kevésnek tűnik - plusz "nyilván" egyedül az én könyvem borítóját gyűrték össze a reptéren S. csomagjának átvizsgálásakor -, de ennyiben ki is merülnek a negatív dolgok a művel kapcsolatban. Egy szuszra is falható, de tíz estére, esténként egy fejezettel is tökéletes. Úgy olvastam, hogy az adott este elolvastam az előző fejezetet és egy újat.
Nagyon szeretem Hornby humorát, stílusát. Azt, hogy nem tesz nagy sztorikat, csavarokat, eseményeket a könyveibe, mégis élmény olvasni őket, hogy a legváratlanabb helyeken nevetek fel és ehhez elég akár egyetlen szó is.
     Ez a tíz párbeszéd is hozza a hornbys jegyeket – kellemes időtöltés. Egy házaspár a párterápia előtt hétről hétre beül a közeli krimóba egy italra, és beszélgetnek. Ennyi a "történet". 100% Hornby, 100% Anglia. Nekem ennyi elég az olvasási élményhez. A rövidsége miatt akár a szerzővel való ismerkedésnek is tökéletes.
     A belőle készült sorozat nem adja vissza teljesen a könyv hangulatát, de a karakterek – főleg a női – nagyon el vannak benne találva. Viszont eredetiben megérteni őket nem kis művészet magyar fülnek.
Angolul olvastam. Magyarul Egy házasság helyzete címmel jelenik majd meg 2021. elején.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv Hornby


2020.10.30. 08:08 Krap

Sör 16., Żywiec

Az egyik klasszikus lengyel sör, a "táncos". Egyszerű, egyszerre modern és tradicionális külső - jól mutat a fényes ezüst a matt fehéren. Az 550 ml-es kiszerelés természetesen szimpatikus. :)
Igazi, sör illata van, már-már nagy betűvel. Kellően keserű és csak nagyon kicsi "furcsaság" van az utóízében. Kellemes, majdnem teljesen az én ízlésem.
Erősnek érzem.
(Nehéz "szakma" ez. Lehet, hogy növelnem kell az éppen vizsgált nedűből elfogyasztott mennyiséget, hogy értelmesebb, egyedibb dolgokat tudjak írni.)
A gyárat a Habsburg család alapította 1852-ben (1856-tól termel), 1994-ben a Heineken vette meg 77 millió dollárért.
Lengyel.
Alk.: 5,6%
8/10 pont

zywiec1.jpg

zywiec2.jpg

zywiec3.jpg

Elnézést, ha fekszik némelyik kép. Nem úgy/így pakoltam ide.

Szólj hozzá!


2020.10.29. 08:08 Krap

23. (!!!) évad

Hozza a szintet, de már alig-alig nevetek fel rajta. Mondjuk, ez a death metal (!!) banda megröhögtetett:

southpark23-band.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: South Park


2020.10.28. 08:01 Krap

Star Wars listám

Star Wars maraton volt a hétvégén az egyik csatornán. Miközen több órán át néztem részleteket belőle, belegondoltam, hogy nekem melyik film mennyire tetszik, tetszett. A sorrendem:

1. A Birodalom visszavág
2. A Jedi visszatér
3. Csillagok háborúja
4. A Sith-ek bosszúja
5. A klónok támadása
6. Az utolsó Jedik
7. Az ébredő Erő
8. Skywalker kora
9. Baljós árnyak

A Zsivány egyest valahova az 5. hely környékére, a Solot pedig a 6. és 7. hely közé helyezném. Valahol a Zsivány után húznám meg a vonalat- tehát a 11-ből 5 filmre mondom, hogy méltóan viseli a Star Wars nevet, kettő felnő az eredeti hármashoz. A többi felvet kérdéseket.

r2d2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Star Wars


2020.10.27. 08:05 Krap

Paula Hawkins: A víz mélyén (2017.)

a-viz-melyenpaulahawkins.jpg     Mindenek előtt egy jó tanács: ha úgy döntesz, elolvasod a regényt, lehetőleg egymást követő napokon tedd, mert másképp a folyton változó, relatíve nagy számú narrátor szinte lehetetlenné teszi annak követését, hogy ki kicsoda. Az összes fő(bb) szereplő mesél, egymást néhány oldalanként váltva viszik tovább a cselekményt. Három délután alatt végeztem vele, de így is többször vissza kellett lapoznom, hogy képben legyek, kinek a szemszögéből nézem éppen a kirakóst, ki kinek a micsodája.      
     A történet szerencsére nem ennyire kusza, még csak összetettnek sem mondanám. Szépen, apránként oldódik meg a rejtély, kerülnek elő a homályban lévő kapcsolatok, motivációk, történések. A szereplők többsége - csakúgy mint a szerző - nő. A műfaj krimi, amely az eltitkolt dolgokra támaszkodik - ebben hasonlít az író előző, első könyvére A lány a vonatonra. És abban is, hogy olvastatja magát, a nem túl sodró események ellenére nem ül le, leköti az olvasót. Különösebb hatást nem tett rám, még a csattanó sem, de nem bántam meg, hogy elolvastam. Amolyan "egynek elmegy" kategória - nálam ez már dicséret. Ha lesz harmadik könyve, az viszont már csak akkor kerül a kezembe, ha nagyon pozitív nemzetközi visszhangot kap.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv Paula Hawkins


2020.10.26. 09:12 Krap

Bükk

bukk2020.jpg

bukkvadasjeno.jpg

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása