HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2024.05.08. 08:05 Krap

Kerékpárút teszt

Miskolctapolca - Kisgyőr. Vadonatúj az egész, nagyon széles, friss aszfalttal, kellemes tájon. Már a kezdőpont előtt is van egy kemény emelkedő a 'Tapolcán belüli utcán, de az egész út is egy merő hullámvasút. Nagyon kevés sík szakasz van benne, a nagy része emelkedők és lejtők váltakozása az enyhétől a meglehetősen durváig, szinte folyamatosan a kb. 15 km-es távon. Idén először tekertem, nem az országútival, hanem egy mazsolásabb bicajjal, így odafelé bőven elég volt a mókából. Visszafelé az első pár kilométert követően rákanyarodtunk a Bükkszentlászló felé vezető földútra, amely egy sokkal kellemesebb (!!!), végig egyenletesen emelkedő, sokkal rövidebb (!!!) út. Diósgyőrben élő, nem országútival tekerőknek egyértelműen ezt az útvonalat ajánlom, mert az említett hullámvasutazáson kívül a városon átkerekezést is kiveszi a történetből. Értem, hogy 'Tapolca turisztikai célpont, de én első körben ezt a 'László (Miskolc, Fő utca - komolyan!) - Kisgyőr utat aszfaltoztam volna le. Sokkal kevesebb földmunkával, fa irtással járt volna. Igaz, nem tudom, kinek a tulajdona ez a rész.
Összefoglalva: jó út, pozitív, hogy van, de teljesen amatőrök, koca bicajosok (alföldiek!! :) készüljenek fel rá, hogy oda-vissza már rendesen megterhelő. Azt pedig szinte biztosra veszem, hogy ha elér majd Egerig, akkor kikészíti azt, aki vissza is szeretne térni az adott napon a kiindulási városba. Igaz, a Répáshuta melletti "országút" is izmos, de ott legalább tudja az ember, hogy a fele emelkedő, a második fele lejtő az útnak. Szigorúan ebben a sorrendben. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr4318397873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása