HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2014.12.02. 08:09 Krap

Lemezkritika (23.) - Urai a helyzetnek

     Új Tankcsapda lemez. Nem fektet meg, de a megfáradástól is messze vannak. Kb. ennyi elég, minden más csak szócséplés.
     Kiszámítható, profi, de sajnos belőlem leginkább azt hozza ki a zenéjük még mindig, hogy "bocs', de ez az egész Motörhead". Pedig nem is (annyira, mint régebben), de úgy látszik, bármit csinálnak, ez a stigma levakarhatatlanul ott van a zenekaron. (Mondjuk, az Egyedül a világ ellen egy az egyben Würzel (nyugodjon békében!) mini szólót az elején és hasonló társait hallva nem is érzem magam túlzottan skatulyázónak, sznobnak a Motörhead tárgykörben.) 10% a Motörhead tartalom, de az még mindig 10%-kal több az (esetükben) elfogadhatónál.
      A lemezt megítélése a hozzáállástól függ. Ez mondjuk sok dolog esetén így van, de ennyire karakteres és keveset változó zenekar esetén pláne egyszerű ezt érezni, belátni.
Lehetne tömjénezni is (joggal!!), lehetne mutogatni, hogy "itt Sabbath, itt Motörhead, itt Agregator, itt..." és le is lehetne húzni - a választás csak indíttatás kérdése.
     A tegnapi dalszöveg nálam nagyon bejött. A másik telitalálat (Köpök rátok) éppen a kritikusokról szól, egyben ki is fogva a szelet a vitorlájukból. És ez így is van jól. Tulajdonképpen örülök is a dalt hallgatva, hogy nem akartam "rendes" lemezkritikát írni.
A zenekar készítsen egy nekik maximálisan tetsző lemezt (gyanítom, hogy ez ilyen), a sajtónak, "megmondóknak" pedig fölösleges okoskodnia, magyaráznia. Van már akkora "brand" a zenekar neve, hogy mindenki eldöntse, meg szeretné-e hallgatni az albumot, majd azt, hogy tetszik-e neki vagy sem.
      "Semleges" szemmel, füllel ez egy átlagos, profi, de a helyenként a "megszokott", rendkívül ügyes szövegeket leszámítva semmilyen belső töltettel, plusszal nem rendelkező lemez.
Ez egy vélemény. Nyilván sok másik is van/lesz, és ez így van jól.

Tankcsapda: Urai vagyunk a helyzetnek

Tankcsapda-UraiAHelyzetnek.jpg


6/10 pont

Szólj hozzá!

Címkék: rock lemezismertető Tankcsapda


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr566946591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása