HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2019.08.30. 09:24 Krap

keresztes.jpg

Sátánista pók?

Szólj hozzá!


2019.08.29. 08:04 Krap

Still Corners

Elsőre azt hittem, a The Communards - Run Away-ének a feldolgozása. Vagy a Bronski Beat-től a Smalltown Boy az eredeti??  Ettől függetlenül nagyon tetszik.

Szólj hozzá!


2019.08.28. 08:04 Krap

Kemény

17-én éjjel a belvárosban három "fiatalember" (15, 16 és 17 évesek) megtámadta, legépelte a civilben éppen állampolgárnak látszó városi rendőrkapitány-helyettest (!!!), majd annak mobiltelefonjával távozott a helyszínről.

Hol maradt a "szolgálatba helyezte magát", illetve hogyan lehet, hogy legalább egyetlen támadót nem bírt lezúzni? Az beszédes, hogy a kamerák felvételeit nem hozták nyilvánosságra. Nyilván nem volt részeg a tisztelt sértett.

A FIDESZ azzal kampányol, hogy kis városom lesz a legbiztonságosabb megyei jogú város az országban. Ezen dolgoznak "elmútnyóc" éve.

És azzal is (2-es számú kampány ígéret), hogy újranyitják a diósgyőri strandot. Amit ők zártak be, és újranyitását kb. 2015-re ígérték.

Szólj hozzá!


2019.08.27. 08:02 Krap

Ennyit a LIDL-ről

Állok a pénztárnál, sorra csipogtatja a pénztáros a megvásárolandó cikkeket. Az előrecsomagolt virsliknél azt mondja, hogy "Ezt nem tudom odaadni, mert sehol nincs rajta vonalkód", és félreteszi. Csak lestem, hirtelen meg sem tudtam szólalni. Látja a fejem, átszól a másik pénztárhoz, hogy "rajtad sincs fülhallgató? Akkor nem tudom megkérdezni a kódot.", és folytatja a csipogtatást. Ott kellett volna hagynom az egészet, a kb. 20 cikket a szalagon, félig beütve a gépbe és elsétálnom, ehelyett fizettem, és megjegyeztem, hogy "finom lesz a virsli reggelire". A LIDL veszített egy vásárlót.

(A tanulság: mindig legyen nálatok vonalkód.)

Szólj hozzá!


2019.08.26. 08:05 Krap

Fernando nem adja fel

Ismét alkotott. A szombati meccs előtt röpködtek az üres, értelmetlen frázisok:

"A Mezőkövesd az egyik legjobb csapat... (!!??) Nagy nevek vannak a keretükben..." (!!???) Egy vereség után talpra kell állni, a játékosok korábban már megmutatták, hogy van bennük karakter, képesek a változtatásra, és az a jó, hogy egymás után jönnek a mérkőzések, mert van lehetőség a javításra.

A meccs (DVTK-Mezőkövesd 0-3, nézhetetlen hazai "játékkal") után:

"Nehéz napon vagyunk túl, 0-3 után nem is lehet mást mondani.", "A második játékrészben a kövesdiek megrúgták az első góljukat, majd sok helyzetükből hármat értékesítettek, erre mondják, hogy kivégeztek minket."

És ne feledjük azt sem a honlapról, hogy "A DVTK mérkőzései mindig többet jelentettek a 90 percnél, a közösségi élmény legalább annyit hozzátesz a szórakozáshoz, mint egy jó játékkal kiharcolt magabiztos győzelem."

Szólj hozzá!


2019.08.23. 08:02 Krap

Poénos...

... a meccsek UTÁN (is) olvasni az edzők meccs előtti semmitmondó nyilatkozatait:

"A tavalyi évhez képest fejlődünk kell abban, hogy az idegenbeli meccseken jó eredményeket tudjunk elérni."
"Koncentrálnunk kell, figyelnünk kell a védekezésre, mert a tavalyi évadban a legtöbb gólt mi kaptuk, és a cél az, hogy az idei évadban ezek számát csökkentsük."
                           /Fernando Fernández, a DVTK edzője a Fehérvár elleni meccs előtt/

Fehérvár - DVTK 5-1

1 komment


2019.08.22. 08:02 Krap

Stephen King: Elevation (2018.)

stephenking-elevation.jpg     Nem sznobságból használom az eredeti címet, vagy azért, mert angolul olvastam, hanem, mert tudtommal még nem jelent meg magyarul.
      Stephen King, persze, de ez csak annyiban érződik, hogy gördülékeny, jól megírt. Nincs benne semmi horror. Természetfeletti, vagyis inkább megmagyarázhatatlan van - az alapötlet. Bár ne lenne! Sokadik olyan könyve Kingnek, amely egy abszurd, hihetetlen alapötletre épül. És amíg például a 11/22/63 annyira jó volt, hogy csak "hátul" piszkálta az agyamat olvasásakor, hogy "jó, jó, de az egész egy hülyeségből indul ki", ez a (kis)regény viszont semmi pluszt nem tesz hozzá az alapötlethez, csak végigviszi azt. Van egy mellékszál (az éttermet vivő házaspár), de arról is elmondható az iménti. Emberi, megható, előítéletektől mentes (felemelő, hogy a címét is belekeverjem) - ilyen szeretne lenni ez az írás, ilyen üzenetet szeretne hordozni, de számomra inkább üres és már-már unalmas volt. Kiszámítható, az tény. Egy jó kis nyelvgyakorlás, nem sokkal több. Ettől még Stephen King, úgyhogy a nívó adott, csak a sztoriban nincs semmi különleges.
      Terjedelme alapján nem nevezném regénynek. Két-három délután alatt olvastam el kényelmesen, de olvastam olyanról, aki két óra alatt végzett vele. Anyanyelven akár reális is lehet.
Arra jó volt, hogy a 2000-es évekből kimaradt King könyvek közül kedvet csinált A búra alatt elolvasásához. Amely - hoppá - egy megmagyarázhatatlan alaphelyzetre épül.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv Stephen King


2019.08.21. 08:07 Krap

Változik a világ

Ma már nehezen elképzelhető, de az "Akusztik"-ban játszották, és lement az MR2-n cenzúra nélkül annak idején.

Szerencsére soha nem voltam ilyen hangulatban.

Szólj hozzá!


2019.08.19. 08:59 Krap

Liszdexia

Szólj hozzá!


2019.08.16. 08:04 Krap

Cover - Lemezborító

mono2019-1.jpg

Szólj hozzá!


2019.08.14. 19:51 Krap

4:53

Beindítottam a régi számítógépemet és elkezdtem zenét hallgatni rajta/róla. Elhatároztam, hogy az első dalt, amitől "behalok" idepakolom. Lana Del Rey és Van Halen is majdnem győzött, de ettől a daltól dobtam először hátast. Én nem (csak) a természetes dobhangzástól és a remek dobostól.

 

Szólj hozzá!


2019.08.13. 09:10 Krap

Lustaság helyett

Suhantam a Bükkben egy kietlen úton tegnap, amikor az út közepén ott figyelt valami élőlény. Élő élőlény. :)Távolról fekve pihenő őznek tűnt elsőre, aztán - (mit keres ez itt/ott? fékezés folyamatban) "ekkora nyúl nincs is", "ez macskának is nagy" - nem bírtam rájöni, mi az, hiába közeledtem felé. Majd a róka - barna, nem vörös - szépen átsétált előttem, amikor már csak kb. 15 méterre voltam tőle. Kb. 200 méternyire a falu első házától. Van egy "Rókafarm" nevű terület a település (Bükkszentkereszt) másik végétől 1-2 kilométerre.

rokafarm.jpg

Szólj hozzá!


2019.08.12. 09:10 Krap

Lustaság féle

gészség.

Vagyok. Iszom is a söröket, jegyzetelek is, de addig nem jutok, hogy bejegyzés is legyen belőle.

Előbb-utóbb formába lendülök, de "letudni" nem akarom. Nem írok ide csak azért, hogy legyen itt valami. Addig is jó nyár végét nektek, hajrá, Mezőkövesd!

Szólj hozzá!


2019.08.07. 08:05 Krap

Sokallom

Az MLSZ idén mind a 12 elsőosztályú focicsapatnak 350 millió forintot ad (csapatonként!!) az indulásért. Aztán 10 milliót minden egyes győzelem után, a szezon végén pedig összesen 420 millió forintot osztanak szét az első hat helyezett között.

Brutálisan sok pénz, legalább 5 milliárd Ft, amivel csak az a baj, hogy a közösből megy, nem pedig bevételekből.

Szólj hozzá!


2019.08.06. 08:08 Krap

74 éve ezen a napon

hiroshima-0493.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: Hiroshima


2019.08.05. 09:04 Krap

Design

Sok szép söröskupakot láttam már, de ez talán a legtutibb. És ez még csak a kupakja.

sor-motorhead.jpg

Szólj hozzá!


2019.08.02. 08:02 Krap

És ismét eljövék az augusztus...

..., ami évek óta azt jelenti, hogy egyre erősödő, szerethető labdarúgásunk ismét bukik egy nagyot a nem túl erős vizsgán. Az idei talán a szokottnál is siralmasabbra sikerült. A Videotont (Juhász és Elek egyszerre a pályán!!! :)))) a ("hol van?") Vaduz (oh, amikor még a lilákoktól kérdeztük!!) verte ki, a Kispestet - akiknek két meccs kevés volt a gólszerzéshez,a másodikon még a kaput sem sikerült eltalálniuk!! - a román Craiova, a Debrecen pedig 1-7-es összesítéssel esett ki a Torino ellen. Bravúros. Maradt a Ferencváros. De minek?

Szólj hozzá!


2019.08.01. 10:12 Krap

Mennydörgés

Hallgatva az esti vihart, azon goldolkodtam, hogy vajon az Alföldön is hosszú-hosszú másodpercekig, nem ritkán fél- egy percig hallani-e a mennydörgést. Valószínűleg nem. Nálunk a várost körülvevő hegyeken sokáig "vonul végig", visszhangozzák azok. Van hangulata.

/A képet a netről szedtem, nem a környéken készült./

lightning.jpg

 

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása