HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2022.08.31. 08:52 Krap

Itt tartunk

"drónelhárító robotrepülőgép"

Szólj hozzá!


2022.08.30. 08:03 Krap

Eger és Stockholm

Rendezgettem, nézegettem képeket. Találtam olyanokat, melyekre nem is emlékeztem.

eger.JPG

stockholm.JPG

Szólj hozzá!


2022.08.29. 09:42 Krap

Elnézve...

... a DVTK-MTK női labdarúgó meccsből a második félidőt, kezd az a véleménye kialakulni, hogy visszaesett a bajnokság(ban szereplő csapatok) színvonala a sok évvel ezelőttire. A meccs 0-0 lett. A tipikus "de lehetett volna fordítva is".

noidvtk-mtk0-0-2022.jpg

Szólj hozzá!


2022.08.26. 08:03 Krap

a szokásos

Augusztus 26.: az összes magyar csapat (Puskás Akadémia, Kisvárda, Székesfehérvár, Ferencváros) kiesett abból a nemzetközi kupából, melyben indult. A kiírás miatt az FTC még küzd az Európa-ligában. Bohóckodás az egész. A labdarúgás Magyarországon az a hely, ahol a lopandó pénz elveszíti közpénz jellegét.

Szólj hozzá!


2022.08.25. 08:02 Krap

Elfogadottság

Sétálok haza a női bajnokiról, a zebrán egy tag kérdezi az ismerősétől, hogy hol járt. Megkapa a választ. A reakció: "Női foci!? Mit ki nem találnak!?" :)
Ez egyébként egy gyengécske meccs volt.

dvtk-fehervarnoi2-1.jpg

 DVTK-Fehérvár 2-1

Szólj hozzá!


2022.08.24. 08:04 Krap

Hogy is VAN ez?

"16 ezer hiányzó pedagógus nincs."
                                        /Kormányinfó/

Szólj hozzá!


2022.08.23. 10:39 Krap

Az élet négy betű

Vagyok, éldegélek, csak éppen az események... Most éppen Keresztanyum formájában szembesülök a ténnyel, hogy az élet rövid, és elrepül, mielőtt gondolnánk. A test sem biztos, hogy mindig/addig és olyan minőségben szolgál minket, mint szeretnénk. És közben mi (most még én is) fecséreljük az időt, ahelyett, hogy boldogok lennénk és másokat is azzá tennénk... Na, ilyesmi miatt nem volt bejegyzés az elmúlt napokban. Pedig olvasok, meccsen is voltam, a Kövesd is nyert, csak éppen az élet...

A melankólia szó a görög "fekete epe" (µέλαινα χολή) szóból, szavakból ered. Ha hihetünk a Wikipédiának.

Szólj hozzá!


2022.08.17. 08:05 Krap

Dallamtapadás

Simán meghallgatok bármilyen király riffet, refrént minden különösebb utóhatás nélkül. Elvétve jön olyan, hogy "rákattanok" egy dallamra. Ez a refrén (először 0:55-től hallható) napok óta a fülemben (és a lejátszóban) van:

/Korn: Let The Dark Do The Rest/

Szólj hozzá!


2022.08.16. 08:05 Krap

A Judas Priest (és Halford) albumai (2.)

judasp-3-sinaftersin-1.jpg3. Sin After Sin (1977.): Érdekes, a hátsóval együtt egészen jó borító. Gyorsul a tempó, rockosodik, metálosodik a történet. Feltűnnek az ikerszólók, a gitárjáték gyorsabb, ötletesebb, mint az első két albumon, alakul a legendás duó összjátéka, a szólók is kezdenek karakterrel bírni. A hangzás az évszámhoz képest kifejezetten jó, friss. Két dalt leszámítva Simon Phillips dobol a lemezen. Halford csúcsforma közelében énekel, itt már a később megszokott stílusa hallható. A Last Rose Of Summer (lírai) még a hard rock irányt erősíti, de ott van benne Robert hangja, ami ezen az albumon és később is már minden dalt elvisz, ha formában van. Mérföldkő. Innen kezdve lett a zenéjük azonnal felismerhető, egyéni.

7/10 pont

judasp-4-stainedclass.jpg4. Stained Class (1978.): Ez az első album a klasszikus Judas Priest logoval a borítón, és ismét egy lépéssel közelebb kerültek a klasszikus/tipikus Judas P. zenéhez, hangzáshoz. A sebesség ismét emelkedett, Halford hangmagassága, hangjának szerepe a zenében szintén. A hard rock és blues elemek kisebb részben vannak jelen, mint eddig, helyükre például kidolgozott (iker)szólók kerültek, melyeket élmény hallgatni. Les Binks dobol, jól.

7,1/10 pont

 

Szólj hozzá!

Címkék: lemezismertető Judas Priest


2022.08.15. 08:05 Krap

TV-s poén...

..., nem is emlékszem rá szó szerint, de van benne valami:

Magyarországon a legmagasabb az egy főre jutó GDP. Kár, hogy szó szerint egy főnek jut.

Szólj hozzá!


2022.08.12. 14:58 Krap

Atom

/The Danish National Symphony Orchestra: Cantina Band (live 2017.)/

Szólj hozzá!


2022.08.11. 08:27 Krap

Steve Jones: Lonely Boy

stevejones-lonelyboy.jpg      Ha már „szóba jött” az előző bejegyzésben (a képen balról az első), írok Steve Jones nem régen olvasott könyvéről.
Lehetne a cím Silly Thing is, ugyanis „Jonesy” életének első harmadát nem sok bölcs vagy megfontolt dolog jellemezte. Leginkább a lopás, az ivás/drog, a női nemi szerv és (szerencsére) a zene körül forogtak a mindennapjai. Ez – az illegális dolgokat leszámítva – túl sokat azóta sem változott.
      Önéletrajz a történet. A Pistolst leszámítva nem túl változatos vagy különösebben érdekes, viszont végig őszinte és mentes minden önfényezéstől. Ez nagy szó. Mostohaapás munkáscsalád a 60-as évek Angliájában, amely családtól amint lehetett lelépett hősünk (később Angliából is), hogy aztán többnyire lopásokból tartsa el magát. Gátlások, fékek, gondok nem léteztek, problémák is csak elvétve. A zene volt az egyetlen értelmes hobbija, és ismerve a Sex Pistols rövidke munkásságát és utókorra gyakorolt hatását mondhatjuk, hogy a megmentője is. Korrajz, punk a lehető legközelebbről, majd annak túlélése. Nem csak archív Pistols videókat néz meg az ember önkéntelenül, amikor olvas egy-egy fellépésről, interjúról, de sok korabeli zenét is megismertetett velem, amelyek a hatásai vagy a kortársai voltak. Legnagyobb meglepetésem az első The New York Dolls album volt, egyike azoknak, amelyek segítségével gitározni tanult – valóban NAGYON hasonlít az ottani két gitáros ritmusozása a Steve-ére.
      Tetszett a könyv, bár Lydon-é sokkal jobb.
Angolul olvastam, mert csak így tudok szinten maradni.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv önéletrajz


2022.08.10. 08:09 Krap

Pistols

Ezt a képet talán még nem is láttam. Tetszik.

pistolsbeer.jpg

Szólj hozzá!


2022.08.09. 12:27 Krap

A Judas Priest (és Halford) albumai (1.)

Halford és Downing könyveinek olvasása közben természetesen az életművet hallgattam. Minden albumhoz írtam 1-2 mondatot. Aztán vagy kibővítettem őket, vagy nem. Nem jutott időm az összes albumra, de hátha, egyszer... Gyakorlatilag valamennyi meghallgatható a Youtube-on is, ha érdekel valakit.

judasp-1-rocka_rolla.jpg1. Rocka Rolla (1974.): Ősi hard rock zene blues alapokkal. A dátum jó támpont a hangzás, a zenei világ betájolásához. Nem rossz, viszont – az én ízlésem szerint – nem is jó. Hátránya, hogy nincs előnye; előnye, hogy nincs hátránya. Hallgatható, kellemes zenélgetés, nyugis hard rock zene, de nem az én stílusom. A hangzás egyenes, direkt, egyszerűen, egészen jól van keverve. A klasszikus négyes már ezen az albumon együtt van (Tipton, Downing, Halford, Hill), a dobos John Hinch, aki üt jó dolgokat, vannak jó ötletei. A későbbi, egyhangúan ledobolt albumokhoz képest  üdítő, hogy a borítóra utaljak. Az akkor 23 éves Halford énekel figyelemre méltó dolgokat, itt-ott a magasait is elengedi, de – csakúgy, mint a zene – még nem emelkedik ki kortársai közül. A borító (mai szemmel) a „jajj” kategória.

4,7/10 pont

judasp-2-sad_wings_of_destiny.jpg2. Sad Wings Of Destiny (1976.): A felirat és a borító nagyot fejlődött. Halford hangja bátrabb, már a „klasszikus” éra közelében van, a magas sikolyai is előtűnnek. A hangzás két lépcsőnyit  modernizálódott és zeneileg is legalább ekkora a fejlődés az első albumhoz képest. A The Ripper dallamára, riffjeire felkapja az ember a fejét, a nekem nem tetsző lírai részekben pedig Halford és a gitárosok kapnak nagyobb teret, amit ki is töltenek. A Prelude úgy gyönyörű, ahogy’ van, a Tyrant pedig bármelyik albumukra felférne, annyira igazi Judas Priest. Kezd tehát a zenei egyéniségük is megmutatkozni. A másik véglet a (valaha volt?) legfurább Judas P. dal, a nagyon erős The Queen jegyeket mutató Epitaph. Jó kis régimódi hard rock zene. Alan Moore dobol a lemezen – gyakorlatilag észrevétlenül. 1976-ban ez egy nagyon jó album lehetett.

6/10 pont

Szólj hozzá!

Címkék: lemezismertető Judas Priest


2022.08.05. 08:41 Krap

Haverom...

... mókásan szenderedik álomba. Itt már nem vesz levegőt, de még nem húzódott vissza a páncélba teljesen.

teknosszunya.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: teknős


2022.08.04. 08:03 Krap

Nálatok laknak-e...

imadkozossaska.jpg

Szólj hozzá!


2022.08.03. 08:01 Krap

Stephen King (Richard Bachman): Blaze

stephenking-blaze.jpg     Ez a magyar cím (is), a főszereplő neve. Egy rendkívül korai (1973-as) zsönge, mely évtizedekig fiókban pihent, majd 2007-ben jelent meg, miután átírta a szerző.
     Relatíve rövid és egyszerű a történet - én két este alatt végeztem vele -, így nagy karakterleírások, jellemfejlődések nincsenek benne. Viszont nincs is igény ilyesmire, lévén minimális a szereplők száma. A cselekménybe ágyazott visszaemlékezésekből megismerjük Blaze életét, lelkivilágát, gondolkodásmódját. Gyakorlatilag teljes képet kapunk az alapvetően félénk, egyszerű gondolkodású és lelkületű tagbaszakadt férfiről, akit jobb nem felbőszíteni vagy megijeszteni, mert olyankor nem képes fékezni elemi erejét.
      Amikor elveszti bűnügyi partnerét, az értelmi szerzőt, nem habozik, és kivitelezi a már megtervezett nagy dobást. 
Noha vannak benne stílusjegyek (Blaze hallja, hallani véli elhunyt társát), nem kimondottan tipikus Stephen King. Fő ereje, hogy könnyű Blaze helyébe képzelnie magát az olvasónak, ráadásul nem túl szimpatikus tettei és életvitele ellenére egy nagyon szerethető karakter. Amolyan "ez bárkivel megtörténhetett volna" életút az övé, így egy percig sem lehet rá haragudni.
      Beszippantott a könyv, jó tempóban, hamar végigsodort, kellemes időtöltés volt olvasni. King már 1973-ban is tudott.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv Stephen King


2022.08.02. 08:04 Krap

DM

Nem kevés jó és/vagy mókás zenekari képük van, de hogy (egy maxi esetén) borítóra is tettek egyet, azt csak most láttam.

dm-sufferwell.jpg

Szólj hozzá!


2022.08.01. 09:58 Krap

Női EB.

Szerdától torokgyula, enyhe lázzal. "Jól esett" a dög hőségben paplanba bugyolálva izzadni két napon keresztül.

Közben volt egy női foci EB sok skandináv és néhány brit csapattal. Az angolok nyerték hazai pályán, megédemelten. A döntőt 87192 néző látta a helyszínen, ez rekord. Még férfi EB meccsen sem voltak ennyien a lelátón soha.
A döntőben a győztes gólt szerző Chloe Kelly (nem) cicózott:

noieb2022kelly.jpg

Az AFP fotóját a nemzetisport.hu-ról szedtem.

 

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása